اخبار اقتصادی

اخبار اقتصادی ایران و جهان

اخبار اقتصادی

اخبار اقتصادی ایران و جهان

نتایج قرعه کشی بهمن موتور اعلام شد + جزئیات

نتایج قرعه کشی بهمن موتور اعلام شد. روز گذشته 26 دی 1401 اسامی برندگان روی سایت این گروه خودروسازی قرار گرفت.

به گزارش شهر بورس به نقل از تجارت‌نیوز، بنا بر اعلام گروه بهمن سومین مرحله قرعه کشی بهمن موتور با عنوان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده و جوانی جمعیت محصولات گروه بهمن موتور با حضور نمایندگان نهادهای مسئول برگزار شد و نتایج آن روز دوشنبه، 26 دی 1401، روی سایت این شرکت قرار گرفت.

شرکت‌کنندگان در آخرین طرح فروش بهمن موتور می‌توانند با ورود به https://bahman.ir/ و تنها با استفاده از کد ملی وضعیت خود را مشاهده کنند.

در سومین دوره قرعه کشی محصولات بهمن فیدلیتی پرایم تیپ ۱ (۵نفره) و تیپ ۲ (۷نفره)، دیگنیتی پرستیژ تریم مشکی و دیگنیتی پرستیژ ترین قرمز و وانت کارا دو کابین تیپ ۴ در طرح جوانی جمعیت عرضه شدند.

نتایج قرعه کشی بهمن موتور کجا اعلام می‌شود؟

به همین ترتیب فیدلیتی تیپ ۱ و دیگنیتی پرستیژ تریم مشکی و دیگنیتی پرستیژ ترین قرمز و وانت کارا دو کابین تیپ ۴ و در دسته خودروهای تجاری کشنده امپاور BD500، مینی بوس پگاسوس و فورس ۶ تن کابین خوابدار با روش قرعه کشی در طرح جایگزینی خودروهای فرسوده به فروش رسیدند. در طرح جایگزینی خودروهای فرسوده در بخش تجاری، تنها معادل خودروی فرسوده در قرعه کشی شرکت داده می‌شود.

مجتبی نظری، مدیر ارتباطات گروه بهمن، در حاشیه مراسم قرعه کشی تاکید کرد: معتبرترین مرجع اطلاع‌رسانی طرح‌های فروش وب سایت رسمی گروه بهمن است.

او در همین رابطه یادآور شد: تمامی بخشنامه‌ها ‌و خبرهای فروش در سایت رسمی گروه بهمن به ادرس bahman.ir منعکس می‌شود.

منبع: شهر بورس

تغییر رئیس کل بانک مرکزی؛ خوب یا بد؟

حسین عبده تبریزی اقتصاددان برجسته کشور در گفت‌وگویی مفصل، بازار سرمایه را برای رشد، «بی‌رقیب» ارزیابی کرده و از رکورد در بازار مسکن خبر داد.


حسین عبده تبریزی در گفت‌وگو با شهر بورس، درباره تاثیر سیاست‌های بانک مرکزی بر اقتصاد، اظهار داشت: اقتصاد یک بخش واقعی دارد که این بخش واقعی یعنی اینکه درمان بیشتر یا آموزش بیشتری یا مسکن و کشاورزی بیشتری داشته باشد، است و یک بخش مالی دارد که تصمیماتی که در آن بخش مالی می‌گیرند که مثلا نرخ برابری ارز را از چه قیمتی حمایت می‌کنند یا نرخ بهره را بالا ببرند یا پایین بیاورند.

وی ادامه داد: تمام آنچه که به آن سیاست مالی می‌گوییم مستقیم بر بخش واقعی تاثیر دارد؛ یعنی اینکه بانک چه می‌کند یا نرخ بهره در یک کشوری چیست. به عنوان مثال بازار سرمایه چه نرخ‌هایی برای اوراق منتشر می‌کند، تاثیر روی این مسئله دارد که چقدر مثلا در یک کشور مسکن تولید شود یا آموزش داشته باشد؛ پس بخش مالی کشور و بازار سرمایه‌ روی بخش واقعی تاثیر دارد.

این اقتصاددان برجسته تصریح کرد: وقتی تورم داریم که موضوع آن به دلیل سیاست‌های مالی و بانکی بوده، معلوم است که تاثیر آن در بخش واقعی به طور مستقیم اعمال می‌شود و روی توزیع و خلق ثروت تاثیر دارد.

وی با اشاره به سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی، خاطرنشان کرد: چند ماهی است که بانک مرکزی به بانک‌ها گفته که وام جدیدی ندهند و وقتی وام جدیدی ندهند، تاثیر مستقیمی روی عملکرد شرکت‌ها دارد. شرکت‌هایی که می‌خواستند از بانک‌ها سرمایه در گردش بگیرند و بانک مرکزی هم به دلایلی این کار را کرده است. از این نظر مثال‌های زیادی می‌توان ذکر کرد که چگونه این رابطه برقرار می‌شود.
تغییر رئیس کل بانک مرکزی؛ خوب یا بد؟

عبده تبریزی درمورد تغییر رئیس کل بانک مرکزی و تاثیر آن بر سیاست‌های دولت، تصریح کرد: طبعاً آدم‌ها فرق دارند و این تغییر موثر است اما اینکه سیاست‌ها در بانک مرکزی تغییر خواهند کرد، من فکر می‌کنم تغییر رئیس کل بانک مرکزی تاثیر دارد اما نه تاثیری که بتواند جهت‌های نامناسب فعلی در اقتصاد را تغییر دهند؛ برای این تغییر نیاز به تغییرات اساسی‌تری در اقتصاد ایران نیاز داریم.

وی ادامه داد: باید سیاست‌های ایران در حوزه‌های مختلفی تغییر کند. من تاکید دارم که شرایط به قدری سخت است که سیاست گذار به سختی بتواند اصلاحاتی بکند. در این شرایط باید از تدبیر و تجربه بالایی برخوردار باشند که از این نظر فکر می‌کنم کار رئیس جدید بانک مرکزی دشوار خواهد بود که بتواند سایر اعضای کابینه را برای دنبال کردن سیاست‌هایش اقناع کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب همواره میان رئیس کل بانک مرکزی و سایر اعضای کابینه تعارض وجود داشته است، گفت: همیشه دولتی‌ها پول برای توزیع بیشتر می‌خواستند و شاید هم بودن رئیس بانک مرکزی در جلسات هیئت دولت خوب نباشد چون همیشه تقاضا برای کمک به بخش‌های مختلف وجود دارد و درک‌شان از بانک مرکزی این است که روی سیستم توزیع اعتبار تاثیر دارد؛ در حالی که بانک مرکزی باید تاثیر کلی داشته باشد، نه تاثیر دستوری.

رکود در بازار مسکن

عبده تبریزی به تشریح وضعیت بازار مسکن پرداخت و یادآور شد: بازار مسکن کماکان رونق سرمایه گذاری و رکود مصرفی دارد؛ یعنی بخش قابل ملاحظه‌ای از مردم توان خرید مسکن ندارند و نظام بانکی هم نمی‌تواند تسهیلات خرید مسکن بدهد. در این وضعیت نرخ‌ها در شهرهای بزرگ به جایی رسیده که شاید 80 درصد مردم توان خرید مسکن ندارند.

عبده تبریزی ادامه داد: این شرایط خوبی برای بازار مسکن نیست. از نظر من مسکن در سطح ملی به یک شرایط بحرانی رفته که از دولت هم کاری برنمی آید. معمولا هم طرح‌هایی مانند ساخت 4000 هزار یا 4 میلیون مسکن برای زمانی است که بحرانی به وجود می آید که از این نظر درباره مسکن سیاست‌های فوری در دسترس نیست چون قیمت‌ها به گونه‌ای افزایش یافته که این مناسبات را بی معنی کرده است.

وی تاکید کرد: درباره شهرهای جدید دولت می‌تواند n تعداد مسکن در آنجا بسازد، اما مسئله اصلی در شهرهای جدید ایجاد اشتغال است؛ الان بسیاری از کسانی که در شهرهای بزرگ هستند اگر شغلی داشته باشند به شهر خودشان برمی‌گردند. به همین دلیل موضوع شهرسازی پیچیده است و شهر باید جایی ساخته شود که امکان اشتغالزایی دارد.